Recenzije

Recenzije knjige Ideološki konstrukti o cepljenju so do sedaj podali:

 

David Brownstein, dr. med., družinski zdravnik iz ZDA 

dr. Jannes Koetsier je nizozemski splošni zdravnik, medicinski svetovalec in predsednik fundacije Shakenbaby.nl.

dr. Jayne LM Donegan, splošna zdravnica in homeopatinja iz Londona.

dr. Jovana Stojković, specialistka psihiatrije in predsednica Gradjanske inicijative za neobveznu vakcinaciju v Srbiji.

Lidija Gajski, dr. med., specialistka interne medicine, zaposlena v Zdravstvenem domu v Zagrebu. Je članica in svetovalka Hrvaške zveze za pravice pacientov ter članica Komiteja hrvaške vlade o GSO. 

dr. Srećko Sladoljev, vodja Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu.

dr. Stephanie Seneff, višja znanstvena raziskovalka (Senior Research Scientist) na ameriškem znanstvenem inštitutu MIT. 

 

Originalne recenzije (v angleščini) najdete tule.

 

Recenzija dr. Jannesa Koetsierja: "Vsak politik bi moral prebrati, kaj se dogaja"

 

Recenzija knjige s strani nizozemskega zdravnika dr. Jannesa Koetsierja:

 

"Gre za veličastno študijo. (...) Ta knjiga je zelo uporabna za vse, ki si želijo vedeti. Vsak politik bi moral prebrati, kaj se dogaja".

 

Read More

Recenzija Davida Brownsteina, dr. med.: "To bi moralo biti obvezno branje za vse izvajalce zdravstvenih storitev"

 

Recenzija knjige s strani Davida Brownsteina, dr. med., družinskega zdravnika iz ZDA:

 

"Knjiga Ideološki konstrukti o cepljenju bi morala biti obvezno branje za vse izvajalce zdravstvenih storitev. Je dobro organizirana in v celoti podprta z viri. Dr. Černičeva je pregledala literaturo s področja cepljenja ter predstavila močne dokaze, da je sprejemanje trditve 'cepiva so varna in učinkovita' morda neustrezno. 

 

Read More

Recenzija dr. Jayne LM Donegan: "Ne morem dovolj močno priporočiti te knjige. Kupite in preberite jo."

 

Recenzija knjige s strani dr. Jayne LM Donegan, splošne zdravnice in homeopatinje iz Londona:

 

"Gre za podrobno raziskano, učeno in zelo berljivo delo, ki ne bo razočaralo niti najbolj natančnega raziskovalca ali starša, ki želi imeti številne teme in reference v zvezi s cepivi in zdravstvenimi politikami logično urejene na enem mestu. (...) Ta knjiga je namenjena vsem tistim, ki si želijo prebrati celovito, referenčno delo o vseh vidikih cepilne znanosti in politike. Ne morem je dovolj močno priporočiti. Kupite in preberite jo. Zadovoljni  boste, da ste jo".  

 

Read More

Recenzija dr. Stephanie Seneff: "Ta knjiga je dokaz, da proticepilstvo temelji na znanosti!"

 

Recenzija knjige s strani Dr. Stephanie Seneff, znanstvenice z ameriškega inštituta MIT:

 

"Ta knjiga je dokaz, da proticepilstvo temelji na znanosti! Ta nova knjiga je mojstrovina, ki predstavi podrobne znanstvene argumente, zakaj cepiva niso takšna panaceja, za kakršno jih razglašajo. Je zelo dobrodošla dopolnitev naraščajoče zbirke literature, ki razkriva škodo, ki jo cepilni program povzroča našim otrokom.  

 

Read More

Dopis dr. Srećka Sladoljeva, vodje Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu: "To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente"

 

Dr. Srećko Sladoljev, vodja Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu je v službenem dopisu izpostavil tudi mojo knjigo Ideološki konstrukti o cepljenju ter med drugim zapisal: "To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente medicinskih fakultet, po en izvod pa bom zaradi izobraževanja osebno dostavil hrvaškim avtorjem t.i. 'Deklaracije o obveznem cepljenju' - Hrvaški zdravniški zbornici (HKL) in Hrvaškemu zavodu za javno zdravje (HZJZ) ter ministru za zdravje kot korektivo". 

 

Read More

Recenzija dr. Jovane Stojković: "Številne študije, predstavljene v tej dragoceni knjigi potrjujejo, da 'stroka' ni niti najmanj soglasna"

 

Recenzija knjige s strani srbske zdravnice dr. Jovane Stojković, specialistke psihiatrije:

 

"Intenzivna histerija v zvezi z vprašanjem obveznega cepljenja je prisotna širom Evrope in sveta. Z naraščanjem pritiskov zdravstvenih oblasti narašča tudi število strokovnjakov in laikov, ki preizprašujejo dogmo o nujnosti cepljenja in čredni imunosti kot psevdoznanstveni argument za odvzemanje osnovnih človekovih pravic. Študiozno delo dr. Mateje Černič, ki je s sociološkega vidika osvetlila prakso, ki je sodobno medicino ponesla na današnji piedestal, predstavlja žarek svetlobe v hipohondersko-potrošniškem mraku korporativne medicine.

 

Read More

Recenzija Lidije Gajski, dr. med.: "Gre za pravo enciklopedijo znanja z množico podatkov o karakteristikah cepljenja in cepiv"

 

Recenzija knjige s strani hrvaške zdravnice Lidije Gajski, dr.med., specialistke interne medicine:

 

"...Mateja Černič je potrdila svoje hipoteze - javni diskurz v prid cepljenja nima opore v znanstvenih ugotovitvah, argumenti, s katerimi se podpira cepljenje pa so večinoma ideološke narave. Prevladujoče stališče o cepljenju je proizvod interesov skupin, ki posedujejo družbeno, politično in ekonomsko moč. (...) Mateja Černič razkriva tiste, ki vodijo cepilno politiko, odločena pa je tudi do potankosti raziskati in odkriti resnico o predmetu, predstaviti izkušnje družin ter analizirati družbeni vidik in kontekst cepljenja. Pripravljena je postaviti pod vprašaj samo paradigmo cepljenja, prav tako pa tudi druge paradigme, npr. tisto o objektivni in humani naravi znanosti in medicine. Ne boji se zavzeti stališča v okoliščinah, ki ne samo da ne spodbujajo takega pristopa, temveč lahko vodijo k profesionalni in osebni škodi. Vse to priča o izjemni znanstveni in človeški integriteti avtorice knjige. (...) Takšni znanstveniki in intelektualci so zelo redki in dragoceni. Zato v tej recenziji ni poudarka na analizi vsebine knjige, čeprav je vsekakor potrebno poudariti, da gre za pravo enciklopedijo znanja z množico podatkov o karakteristikah cepljenja in cepiv. Poudarek je na osebnosti avtorice, ki si zasluži vse pohvale, ohrabritev in podporo za morebitna nadaljnja raziskovanja. Kajti drznost, resnicoljubnost, raziskovalna strast in marljivost, ki krasijo Matejo Černič, nam dajejo razlog, da se z radostjo nadejamo še kakšne knjige...". 

 

Read More