Recenzije

Recenzije knjige Ideološki konstrukti o cepljenju

Prvo recenzijo je napisala hrvaška zdravnica Lidija Gajski, specialistka interne medicine. 

 

dr. Stephanie Seneff: "Ta knjiga je dokaz, da proticepilstvo temelji na znanosti!"

 

Recenzija knjige s strani Dr. Stephanie Seneff, znanstvenice z ameriškega inštituta MIT:

 

"Ta knjiga je dokaz, da proticepilstvo temelji na znanosti! Ta nova knjiga je mojstrovina, ki predstavi podrobne znanstvene argumente, zakaj cepiva niso takšna panaceja, za kakršno jih razglašajo. Je zelo dobrodošla dopolnitev naraščajoče zbirke literature, ki razkriva škodo, ki jo cepilni program povzroča našim otrokom.  

 

Read More

Dopis dr. Srećka Sladoljeva, vodje Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu: "To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente"

 

Dr. Srećko Sladoljev, vodja Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu je v službenem dopisu izpostavil tudi mojo knjigo Ideološki konstrukti o cepljenju ter med drugim zapisal: "To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente medicinskih fakultet, po en izvod pa bom zaradi izobraževanja osebno dostavil hrvaškim avtorjem t.i. 'Deklaracije o obveznem cepljenju' - Hrvaški zdravniški zbornici (HKL) in Hrvaškemu zavodu za javno zdravje (HZJZ) ter ministru za zdravje kot korektivo". 

 

Read More

Recenzija dr. Jovane Stojković: "Številne študije, predstavljene v tej dragoceni knjigi potrjujejo, da 'stroka' ni niti najmanj soglasna"

 

Recenzija knjige s strani srbske zdravnice dr. Jovane Stojković, specialistke psihiatrije:

 

"Intenzivna histerija v zvezi z vprašanjem obveznega cepljenja je prisotna širom Evrope in sveta. Z naraščanjem pritiskov zdravstvenih oblasti narašča tudi število strokovnjakov in laikov, ki preizprašujejo dogmo o nujnosti cepljenja in čredni imunosti kot psevdoznanstveni argument za odvzemanje osnovnih človekovih pravic. Študiozno delo dr. Mateje Černič, ki je s sociološkega vidika osvetlila prakso, ki je sodobno medicino ponesla na današnji piedestal, predstavlja žarek svetlobe v hipohondersko-potrošniškem mraku korporativne medicine.

 

Read More

Recenzija Lidije Gajski, dr. med.: "Gre za pravo enciklopedijo znanja z množico podatkov o karakteristikah cepljenja in cepiv"

 

Recenzija knjige s strani hrvaške zdravnice Lidije Gajski, dr.med., specialistke interne medicine:

 

"...Mateja Černič je potrdila svoje hipoteze - javni diskurz v prid cepljenja nima opore v znanstvenih ugotovitvah, argumenti, s katerimi se podpira cepljenje pa so večinoma ideološke narave. Prevladujoče stališče o cepljenju je proizvod interesov skupin, ki posedujejo družbeno, politično in ekonomsko moč. (...) Mateja Černič razkriva tiste, ki vodijo cepilno politiko, odločena pa je tudi do potankosti raziskati in odkriti resnico o predmetu, predstaviti izkušnje družin ter analizirati družbeni vidik in kontekst cepljenja. Pripravljena je postaviti pod vprašaj samo paradigmo cepljenja, prav tako pa tudi druge paradigme, npr. tisto o objektivni in humani naravi znanosti in medicine. Ne boji se zavzeti stališča v okoliščinah, ki ne samo da ne spodbujajo takega pristopa, temveč lahko vodijo k profesionalni in osebni škodi. Vse to priča o izjemni znanstveni in človeški integriteti avtorice knjige. (...) Takšni znanstveniki in intelektualci so zelo redki in dragoceni. Zato v tej recenziji ni poudarka na analizi vsebine knjige, čeprav je vsekakor potrebno poudariti, da gre za pravo enciklopedijo znanja z množico podatkov o karakteristikah cepljenja in cepiv. Poudarek je na osebnosti avtorice, ki si zasluži vse pohvale, ohrabritev in podporo za morebitna nadaljnja raziskovanja. Kajti drznost, resnicoljubnost, raziskovalna strast in marljivost, ki krasijo Matejo Černič, nam dajejo razlog, da se z radostjo nadejamo še kakšne knjige...". 

 

Read More