· 

Dopis dr. Srećka Sladoljeva, vodje Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu: "To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente"

 

Dr. Srećko Sladoljev, vodja Oddelka za raziskovanje na Imunološkem zavodu v Zagrebu je v službenem dopisu izpostavil tudi mojo knjigo Ideološki konstrukti o cepljenju ter med drugim zapisal: "To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente medicinskih fakultet, po en izvod pa bom zaradi izobraževanja osebno dostavil hrvaškim avtorjem t.i. 'Deklaracije o obveznem cepljenju' - Hrvaški zdravniški zbornici (HKL) in Hrvaškemu zavodu za javno zdravje (HZJZ) ter ministru za zdravje kot korektivo". 

 

 

Spodaj objavljam prevod celotnega dopisa dr. Sladoljeva, pripenjam pa tudi kopijo originalnega dopisa (gumb na dnu bloga). Vsi poudarki v prevodu (odebelitve, poševna pisava, itd.) so enaki, kot v originalu.


Srećko Sladoljev

Vodja Oddelka za raziskovanje

Imunološki zavod

 

Imunološki zavod v Zagrebu, 17. 4. 2018

 

Dr. Dubravko Kičić, v.d. direktorja

Imunološki zavod

 

Poročilo s službene poti, Trst, 15. in 16. april 2018

 

Dne 15. 4. 2018 sem sodeloval na mednarodni konferenci osmih držav jugovzhodne Evrope "Kako tvegana so cepiva?" ("Vaccini richiosi?"), ki jo je organizirala nevladna organizacija Associazione per la liberta' di scelta delle terapie mediche, ustanovljena leta 1992.

V predavanju z naslovom Vaccinazione ad ago - Io stimolo immunitario scientificamente infondata e compremesso nella prassi (Cepljenje preko igle - znanstveno neutemeljeno, s strani prakse kompromitirano) sem skušal pojasniti molekularne in imunološke mehanizme kot osnovo za pojasnitev treh vrtoglavo rastočih medicinskih fenomenov v "zdravstveni kartoteki" sodobnega človeka, za katere medicina nima ali ne daje odgovorov. 

Gre za nagel porast a) imunoloških preobčutljivosti posameznika na snovi iz okolja (alergije) in/ali lastna tkiva (avtoimunost) v zadnjih tridesetih letih; b) statistično pomembno povečano bolehnost intenzivno cepljenih otrok v primerjavi z manj cepljenimi ali necepljenimi otroci in c) močan porast nevroloških motenj pri otrocih, od motnje pozornosti do avtizma!

 

Kot posebno vredno izpostavljam predavanje slovenske sociologinje dr. Mateje Černič, ki je v najobsežnejši raziskavi te vrste na sploh, preučila tako znanost kot prakso, vezano na cepljenje. Na več kot 300 straneh knjige "Ideološki konstrukti o cepljenju" je dokazala, da so "znanstvene raziskave, na katerih temeljijo trditve o učinkovitosti in varnosti cepljenja (preko igle) metodološko neveljavne ali pomanjkljive; statistike pojavnosti in umrljivosti zaradi nalezljivih bolezni so napačno interpretirane; neodvisne raziskave, poročila in pričevanja kažejo na škodljivost; uporaba cepiv je nekontrolirana, ustrezna državna regulacija pa ne obstaja. Dr. Mateja Černič je razkrila, da javni diskurz v prid cepljenja nima opore v znanstvenih ugotovitvah in argumentih. 'Argumenti',  s katerimi se podpira cepljenje, so ideološke narave. Prevladujoče stališče o cepljenju (z iglo) je proizvod interesov skupin, ki posedujejo družbeno, politično in ekonomsko moč!" (iz recenzije Lidije Gajski, dr. med).

 

To delo si zasluži, da postane del obvezne literature za študente medicinskih fakultet, po en izvod pa bom zaradi izobraževanja osebno dostavil hrvaškim avtorjem t.i. "Deklaracije o obveznem cepljenju" - Hrvaški zdravniški zbornici (HKL) in Hrvaškemu zavodu za javno zdravje (HZJZ) ter ministru za zdravje kot korektivo.

 

Konferenco je spremljala Al Jazeera. Ta globalna televizija bo zaradi velikega interesa javnosti poskusila izdelati animirane filme, ki bodo pojasnili mehanizme, ki lahko privedejo do načenjanja zdravje kot posledice uporabe igle pri umetnem izzivanju imunosti.

 

V Zagrebu, 17. aprila 2018

 


Kopija originalnega dopisa dr. Srećka Sladoljeva. Prenesete jo lahko z gumbom spodaj.

Download
Dopis dr. Srećka Sladoljeva
Dopis dr. Sladoljeva.jpg
JPG Image 102.0 KB