· 

Recenzija dr. Jannesa Koetsierja: "Vsak politik bi moral prebrati, kaj se dogaja"

 

Recenzija knjige s strani nizozemskega zdravnika dr. Jannesa Koetsierja:

 

"Gre za veličastno študijo. (...) Ta knjiga je zelo uporabna za vse, ki si želijo vedeti. Vsak politik bi moral prebrati, kaj se dogaja".

 

Knjigo sem začel brati takoj, ko sem jo dobil. Gre za veličastno študijo. Seveda sem že poznal vse ideološke konstrukte, vendar pa si vse opisala na res dober način. Užival sem v tvoji razlagi, kako in zakaj sta ideologija in doktrina velik problem pri diskurzu o cepivih. Občudujem količino dela, ki si ga izvedla, dober pregled vsebine in 461 virov.

Ta knjiga je zelo uporabna za vse, ki si želijo vedeti. Vsak politik bi moral prebrati, kaj se dogaja.

 

dr. Jannes Koetsier je nizozemski splošni zdravnik, medicinski svetovalec in predsednik fundacije Shakenbaby.nl. Dr. Koestiser že leta raziskuje tematiko cepiv. Nedavno je pripravil izvedenska mnenja za 30 staršev, sodno obtoženih, da so s tresenjem poškodovali svoje malčke. Ugotovil je, da so bila v približno 25 % teh primerov najverjetnejši krivec za poškodbe, znane kot "sindrom tresenja otroka" (shaken baby syndrom; gre za možganske poškodbe), cepiva in ne nasilni starši. Več o njegovem delu najdete na http://www.shakenbaby.nl/.